Monday 26 January 2015
Ελληνικές Γραβιέρες & ΚρασίΔευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015
Ταξιδέυοντας από την νησιωτική Ελλάδα, μέχρι την Ήπειρο συναντάς ένα απο τα αγαπημένα σκληρά κίτρινα τυριά της χώρας μας. Παράγεται με τη βοήθεια φυσικής ή ελεγμένης βιομηχανικής πυτιάς, τοποθετείται σε καλούπια (κεφάλια) και οριμάζει στο χρόνο.
Συνήθως παρασκευάζεται από αιγοπρόβειο γάλα ή και από αμιγώς πρόβειο αλλά και απο αγελαδινό και παλαιώνει από 12 μήνες εώς και 2-3 χρόνια.
Οι γραβιέρες της Κρήτης και των Αγράφων έχουν λιγότερο πικάντικη και αλμυρή γεύση απο αυτές των Κυκλάδων και δίνουν χαρακτηριστικό άρωμα ξηρών καρπών.
Σκοπός μας είναι να τις παντρέψουμε με ελληνικά ερυθρά και να αναλύσουμε τα χαρακτηριστικά τους συνδιαστικά με την πολυπλοκότητα του κρασιού.
Λίντο Οργανισμός/ Επίπεδο 1ο
Ώρα έναρξης 21.00, γενική είσοδος/ 15 ευρώ κατ’ άτομο.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο Κλίμαξ ή μέσω των mails info@linto.gr, info@klimax4.gr
|
Ατζέντα"Η Μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς" στο θερινό σινεμάΤρίτη 16 Ιουνίου 2020
Πρεμιέρα για το θερινό σινεμά "Μπαρμπής Βοζαλής" με μια ελληνική ταινία.
"Οι Βάκχες" του Ευριπίδη στο Αρχαίο ΘέατροΚυριακή 23 Αυγούστου 2020
"Οι Βάκχες" του Ευριπίδη στο Αρχαίο Θέατρο με δωρεάν είσοδο και προκράτηση θέσης.
|